Leuke stadjes en dorpjes die zeker een bezoek waard zijn:

Tavira is een mooi pittoresk stadje langs de rivier Gilão en wordt ook wel het Venetië van de Algarve genoemd. De stad ligt op 20 kilometer van de Spaanse grens.

Faro is de hoofdstad van de Algarve en omvat vele bezienswaardigheden, een jachthaven, vele winkels en natuurlijk ook de luchthaven.

Alte is  een dorpje midden op het platteland. Je kan er gezellig picknicken langs de rivier. 

Vilamoura is een modern en elegant stadje met de grootste jachthaven (1300 ligplaatsen) van de Algarve. Het wordt ook wel eens het Saint-Tropez van de Algarve genoemd. Je kan er heerlijk eten, er is een grote verscheidenheid aan winkels van lokaal handwerk én grote internationale winkelketens. ‘s Avonds kan je er terecht in een van de vele bars en discotheken met de beste dj’s.

Albufeira: de twee belangrijkste gebieden zijn Areias de São João, beter bekend als ‘De Strip’ die verschillende bars, restaurants en openluchtdiscotheken bevat. Dit gebied  komt vooral ’s avonds en ’s nachts tot leven. De historische stad ligt direct aan het strand en is vrijwel in zijn geheel een voetgangersgebied. In veel bars treden ’s avonds muzikanten op. De bekendste plaatsen zijn de Vertigo-Bar, op het centrale plein en Snoopy, direct aan het strand. De historische stad is vier keer groter dan ‘De Strip’.

– Minder bekende plaatsen zoals Olhão, Alcoutim, Castro Marim en Vila Real de Santo Antonio (naast de Spaanse grens) zijn uiteraard ook leuke plaatsen om te bezoek. Hoewel de meeste toeristen voor zon, zee en strand komen, heeft de Algarve dus nog véél meer in petto!

Meer info kun je vinden op:

www.portugal-vakantie.info

www.visitalgarve.pt

www.wandeleninportugal.info

www.algarvegolf.net

www.algarve-gids.com

www.portugal-infopoint.com

www.passeios-ria-formosa.com

Stranden:

De grotten van Benagil zijn één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de Algarve. Het is een prachtig kunstwerk van de natuur én een must tijdens je vakantie in de Algarve. Door erosie is er een enorme holte ontstaan in de kalksteen. In de grot zelf vind je een klein zandstrand. De natuurlijke zorgt vooral bij zonsopgang en zonsondergang voor een buitenaards spektakel.

Het prachtige strand van Fuseta is per ferry of watertaxi bereikbaar. Er is ook een strand aan de lagunes dat direct bereikbaar is vanuit het dorpje. Ongeveer 7 kilometer buiten Fuseta ligt het strand Praia do Baril. Om dit strand te bereiken moet men ongeveer 2 kilometer door de lagunes van de Ria Formosa. Er rijdt ook een speciaal treintje van en naar het strand.

– De Oost-Algarve heeft kilometers prachtig brede zandstranden. Bijzonder is dat het beschermend natuurgebied Ria Formosa vóór deze stranden ligt en dat men in een aantal gevallen een watertaxi of ferry nodig heeft om het strand te bereiken. Zelf in de zomer is er meer dan voldoende ruimte op het strand. De stranden bij de badplaatsen zijn voorzien van alle faciliteiten zoals parasols, ligbedden, toiletten en strandtentjes.

– Er zijn veel mogelijkheden voor sportactiviteiten zoals zeilen, kanovaren, jetskiën, kitesurfen, zeilen, surfen, dolfijnen spotten, wandelen, fietsen, paardrijden, golfen en nog zoveel meer.

Natuurgebied Ria Formosa op enkele minuten van Casa Relax

Ria Formosa, de parel van de Algarve

In het oosten van de Algarve is heel veel moois te ontdekken. Een groot deel van de hoogtepunten uit de regio komt samen in het natuurgebied Ria Formosa. Tussen Faro en Tavira bevindt zich een 60 kilometer lange lagune met daaromheen een labyrint van eilanden, schiereilanden, zandbanken, witte stranden, duinen met de meest bijzondere flora en fauna. Trek erop uit in dit prachtige paradijs!

Waterval Pego do Inferno

Tavira

Olhao