Olhão, PAREL van de Algarve!

Een goed uitgangspunt om de stad te verkennen is de barokke kerktoren in het historische centrum. Vanaf hier heb je een wondermooi zicht over de dakterrassen en de witgekalkte huisjes, uniek voor deze stad.

Olhão is een stad voor mensen die houden van het authentieke Portugal, met zijn geschiedenis en cultuur, prachtige stranden, eilanden en het natuurreservaat. Aangezien de stad nog steeds fungeert als belangrijke vissershaven, is er een heel jaar lang leven in de brouwerij!

De 1.3 km lange boulevard van Olhão is één van de mooiste in de Algarve. Opvallend zijn de beroemde rode markthallen met dagelijks (behalve op zondag) verse vis, groenten en fruit. Op zaterdag is er bovendien een charmante markt met lokale producten.

De keuze aan restaurants is groot, maar vooral de zeer verse vis, schelpen, inktvissen, krabben en garnalen zijn van een uitstekende kwaliteit.

Op de boulevard zijn twee aanlegplaatsen voor veerboten naar de eilanden Armona, Culatral en Farol. Als je naar de evenzo mooie, maar iets ver weg gelegen eilanden Cabanas, Tariva of Barreta wil, kan je een watertaxi huren of deelnemen aan een bootexcursie. De sporadische dorpjes van de eilanden zijn pittoresk en de vis en zeevruchten in de restaurants worden ter plekke gevangen.

Het centrumvan  Olhão is een voetgangersgebied met kronkelende, geplaveide straatjes, die uitkomen op een mooie avenida. Olhão heeft het grootste aantal supermarkten en Chinese winkels van alle steden in de Algarve.

Binnen een straal van een half uur rijden van Olhão zijn er aan de oostkant zes prachtige golfbanen.